13 maart 2019

Minister De Jonge en CDA-lijsttrekker Adri Bom-Lemstra verrassen verpleegkundigen van Lelie zorggroep met ontbijtje

Vanochtend vroeg kreeg het verplegend personeel van de nacht- en dagdienst van afdeling het Baken (Lelie zorggroep) als een verrassing ‘Een hele goede morgen-’ontbijt aangeboden van minister Hugo de Jonge en CDA-lijsttrekker Adri Bom-Lemstra.

Met dit ontbijt willen De Jonge en Bom-Lemstra hun waardering laten blijken voor de tomeloze inzet van al het werk dat het verplegend personeel doet voor onze ouderen. Hugo de Jonge: “Er wordt ontzettend hard gewerkt in onze verpleeghuizen aan liefdevolle zorg, veel tijd en aandacht voor onze ouderen. Daar gaat het om. Daar heb ik veel respect voor. Ik wil daarnaast vooral met de mensen zelf in gesprek om te horen hoe het gaat en ervoor zorgen dat Den Haag de juiste ondersteuning biedt, zoals we doen via ons programma ‘Thuis in het verpleeghuis’.”

CDA-lijsttrekker Adri Bom-Lemstra van het CDA Zuid-Holland vindt het belangrijk om het personeelstekort in de zorg op de agenda te houden: “Ouderen en kwetsbare mensen moet ervan op aan kunnen dat er zorg voorhanden is. En het is belangrijk dat zorgpersoneel niet te zwaar belast wordt. Daarom pleiten wij voor een breed actieplan waarin we mensen goed opleiden voor de zorg zodat we het beste zorgpersoneel voor Zuid-Holland krijgen.”

Het ontbijt is onderdeel van de ‘#EenHeleGoedeMorgen’-campagne van het landelijke CDA voor de Provinciale Statenverkiezingen. Het CDA wil dat Nederland een hele goede toekomst tegemoet gaat. Een land om door te geven aan onze kinderen en kleinkinderen, met zorg voor elkaar en een eerlijke economie. Én een land waarin we met respect met elkaar omgaan. Dit laat zich vangen in één en dezelfde zin: ‘Een hele goede morgen’. Eerder verraste het CDA vrijwilligers van carnavalsvereniging D’n Tuutekop, de buurtvaders in de Schilderswijk van Den Haag, de marktkoopmannen in Den Bosch en een aantal boeren in de provincie Overijssel.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.