04 januari 2023

Moniek van Sandick voorgedragen als wethouder in Zoeterwoude

Gisteren werd in de gemeente Zoeterwoude het collegebesluit vastgesteld om het aantal wethouders uit te breiden van 2 naar 3. Als grootste partij in het college heeft het CDA Moniek van Sandick voorgedragen als nieuwe wethouder. Van Sandick – op dit moment lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland - keert daardoor na de verkiezingen niet terug als Statenlid. Haar benoeming tot wethouder ligt nog bij de gemeenteraad van Zoeterwoude, die hiervoor op 19 januari moet instemmen. Tot de verkiezingen blijft Van Sandick aan als Statenlid.

Van Sandick was eerder 12 jaar gemeenteraadslid van de gemeente Leiden, waar ze op dit moment woonachtig is. De afgelopen jaren zette zij zich in als Statenlid voor de Provincie met onder andere thema’s Wonen, Economie, Recreatie, Sport & Toerisme.

CDA-lijsttrekker Meindert Stolk reageert met dubbele gevoelens op haar benoeming. “Moniek is een echte volksvertegenwoordiger en harde werker in de provincie. Ik ken haar als een trots Statenlid met haar hart op de goede plek, die er altijd voor gaat om het goede voor de Zuid-Hollanders te doen. De provincie Zuid-Holland en de provinciale CDA-afdeling zullen haar dan ook zeker gaan missen.” Tegelijkertijd gunt hij haar deze mooie stap als bestuurder van de gemeente Zoeterwoude. “Met haar kennis en ervaring op verschillende politieke niveaus kan ze een waardevolle bijdrage gaan leveren.”

“Ik ga het werken voor Provinciale Staten van Zuid-Holland met de fijne CDA-fractie missen,” reageert Van Sandick. “Tegelijkertijd is het een eer om wethouder van Zoeterwoude te mogen worden voor het sociale domein. Ik fiets en wandel graag door deze mooie gemeente en kijk er naar uit om er te mogen zijn voor haar inwoners.”

Met haar voordracht zal Van Sandick niet meer op een verkiesbare plek op de kieslijst komen voor de Provinciale Statenverkiezingen. Daarmee schuiven de andere kandidaten een plek naar boven, waardoor Arjen Veerman (Den Haag) op plek 4 komt te staan en Bas Nootenboom (Rhoon) op plek 5.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.