13 februari 2021

Uitgelezen kans om Erasmusvaart door te trekken!

“Met de realisatie van een ongelijkvloerse kruising op de N211 op de Wippolderlaan met de veilingroute N222 doet zich een unieke kans voor om de Erasmusvaart door te trekken naar het Westland,” zo sprak CDA-Statenlid Michel Rogier tijdens de commissievergadering afgelopen woensdag. Dit is niet alleen een grote wens van de gemeente Den Haag en Westland, maar ook van het Hoogheemraadschap van Delfland. “De provincie Zuid-Holland zal als uitvoerder van het project met deze wens rekening moeten houden bij het definitieve ontwerp”, aldus Rogier.

Het doortrekken van de Erasmusvaart heeft veel voordelen voor de recreatievaart, maar is ook zeer belangrijk voor de waterhuishouding in zowel Den Haag als Westland. De provincie heeft samen met het Hoogheemraadschap Delfland hierbij een belangrijke taak. Binnenkort sluiten beide bestuursorganen een convenant voor de werkzaamheden aan de Wippolderlaan.

Volgens Statenlid Rogier een uitgelezen kans om hierin op te nemen dat er geen onomkeerbare stappen worden gezet, die het doortrekken van de Erasmusvaart onmogelijk maken. “Als de Erasmusvaart wordt doorgetrokken, dan zal dit in alle opzichten een enorme kwaliteitswinst opleveren voor Den Haag Zuidwest en Westland. Het zorgt niet alleen voor goede waterhuishouding maar ook voor een levendige waterrecreatie in het gebied.” Volgens Rogier kan het stadsdeel dit ook zeer goed gebruiken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.