20 september 2017

Wanneer starten verbeterwerkzaamheden N215?

Al jaren liggen er plannen voor verbeteringen aan de N215 op Goeree-Overflakkee. Maar tot op heden is er nog niets zichtbaars gebeurd. CDA-Statenlid Maurits de Haan wil weten wanneer de werkzaamheden aan de provinciale weg zullen plaatsvinden: "De aanpassingen aan de N215 zijn dringend nodig. Ze zijn van groot belang voor de verkeersveiligheid en voor een betere doorstroming van het verkeer."

De CDA-fractie wil weten wat de oorzaak is van de vertraging, en wanneer de werkzaamheden wél zullen plaatsvinden. Er zijn plannen om de N215 bij het dorp Melissant om te leggen, zodat de weg verder van het dorp af ligt. Ook ligt er een ontwerp voor verbetering van de N-weg tussen Middelharnis en Nieuwe-Tonge, met onder meer turborotondes en fietstunnels. Voor beide projecten is de afronding in 2018 gepland, maar er is nog niets te zien van de nodige werkzaamheden.

Ook stelde het CDA-Statenlid vragen over de informatievoorziening bij dergelijke projecten. De Haan: "De verbeterplannen voor de N215 liggen er al enige tijd, voor Middelharnis/Nieuwe-Tonge zelfs al sinds 2013. Als CDA willen we graag weten hoe de provincie omwonenden informeert over veranderingen in de planning. Zij zijn degenen die hier letterlijk het dichtst bovenop zitten. Het lijkt ons niet meer dan logisch dat zij op de hoogte gehouden worden."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.