21 februari 2019

CDA brengt werkbezoek aan de Buytenhof

Op woensdagmiddag 20 februari bracht het CDA een werkbezoek aan de Buytenhof in Rhoon. Deze bijeenkomst was georganiseerd door de CDA-afdelingen binnen de BAR-gemeenten in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen. Focus van het werkbezoek lag op lokale bedrijvigheid, vrijwilligers en duurzaamheid: voor het CDA belangrijke thema’s!

Tijdens het werkbezoek hoorde een mooie groep CDA-leden en kandidaten vanuit de Provincie Zuid-Holland, Waterschap Hollandse Delta en de drie BAR-gemeentes van Wiard Visser over de belangrijke rol die De Buytenhof speelt op het gebied van zorg en dagbesteding voor mensen met een beperking, maar ook de recreatieve functie die het voor de regio heeft.

Met ruim 70.000 bezoekers in het afgelopen jaar is de Buytenhof een grote trekpleister voor mensen uit de gemeente Albrandswaard, maar zeker ook uit de (verre) omgeving. Ongeveer 100 vrijwilligers en een aantal betaalde krachten en professionals draaien de winkel, theeschenkerij, begeleiding van de ruim 25 zorggasten en het reilen en zeilen binnen het bedrijf. De aanwezigen toonden zich onder de indruk van alles wat er in ongeveer 20 jaar tijd is neergezet op de boerderij aan de Rijsdijk.

Ook was er volop aandacht voor duurzaamheid. De vele duurzame elementen die in het ‘Buytenhuis’ zijn gebruikt, de manieren waarop de Buytenhof verspilling tegengaat en de ‘korte ketens’ die zij voor hun producten gebruiken, zijn daar sprekende voorbeelden van.

Na een rondleiding over het terrein werd het werkbezoek vervolgd in Ridderkerk en Barendrecht, waar bij de afsluitende bijeenkomst in de Bethelkerk ook gedeputeerde Adri Bom-Lemstra aanwezig was. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.