20 november 2015

Nieuw college Albrandswaard

Het is nog aan de gemeenteraad, maar als het aan de onderhandelaars van EVA, VVD, PvdA en NAP ligt, heeft Albrandswaard snel een nieuw college. De beoogd wethouders zijn Maret Rombout (EVA), Marco Goedknegt (VVD), Hans van der Graaff (PvdA) en Jacqueline de Leeuwe (NAP). Het team staat klaar en gaat voortvarend aan de slag. De bestuursformatie zal niet stijgen.

De nieuwe wethouders worden benoemd en be├źdigd tijdens een extra vergadering van de gemeenteraad op donderdag 26 november. Ook het coalitieakkoord is dan klaar. Als alles volgens planning verloopt, is vrijdag 27 november a.s. de eerste werkdag van de nieuwe wethouders. Zij beginnen dan met een zogenaamd constituerend beraad: de 'oprichtingsvergadering' van het nieuwe college.

De coalitiepartijen zijn het ook eens geworden over de portefeuilleverdeling. De afspraken hierover worden tijdens het constituerend beraad definitief gemaakt. De beoogde portefeuilleverdeling is als volgt: Maret Rombout: sociaal domein (excl. Participatiewet), sport en educatie, Marco Goedknegt: ruimte, milieu en duurzaamheid, Hans van der Graaff: financi├źn, dienstverlening, participatiewet en lid dagelijks bestuur BAR-organisatie, Jacqueline de Leeuwe: buitenruimte, wonen, kunst en cultuur.

Bron: De Schakel Albrandswaard

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.