03 mei 2021

Omgevingsvisie: Kwaliteit voor Albrandswaard!

Op 15 maart stond de Omgevingsvisie op de agenda. In Albrandswaard werken inwoners en de gemeente al jarenlang samen aan deze visie. Wat is er in de visie te vinden? Eigenlijk alles wat we belangrijk vinden in Albrandswaard: polders, groen, goede bereikbaarheid, hoogwaardige faciliteiten: alles wat Albrandswaard de fijne gemeente om in te wonen en te leven maakt! De visie is, zoals hij er nu ligt, gedegen en volledig. Het CDA Albrandswaard herkent zich dan ook helemaal in die visie!

Op het terrein van wonen staat Albrandswaard nog een grote opgave te wachten

Sander van der Kaaij, Fractievoorzitter CDA

De provincie Zuid-Holland is duidelijk over 'De Omloop': daar heeft zij verwachtingen over woningbouw. De Gemeenteraad heeft, in een motie die mede op het initiatief van het CDA is ingediend en aangenomen, de Omloop volledig aangewezen voor woningbouw. Maar het vraagstuk rondom wonen stopt wat het CDA betreft niet bij De Omloop. Onze omgevingsvisie vertelt precies wat we in Albrandswaard waarderen. Het CDA ziet de omgevingsvisie als een kader waarmee we naar onze gemeente kijken en bepalen welke ontwikkelingen we wenselijk vinden, maar ook welke niet. Er worden in de Raad te vaak plannen gepresenteerd, waarvan we alleen nog maar kunnen zeggen of we ze 'mooi' vinden of niet. 

Het CDA vindt het veel belangrijker om vanuit eigen visie te kijken, en dat vervoglens ook als maatstaf en meetlat in te zetten.

De Omgevingsvisie is een breed gedragen document, waar onze eigen Albrandswaarders ook aan mee hebben geschreven. Het CDA vindt het een goed idee om de Woningbouwopgave en de Omgevingsvisie samen te zien. Laten we niet weer het hele speelveld overhoop gooien, maar de kwaliteit die de Omgevingsvisie stelt verder doorvertalen richting de woningbouwopgave. Alleen op die manier kunnen we ook op een goed onderbouwde manier aan de Provincie duidelijk maken wat we in Albrandswaard belangrijk vinden. Niet alleen de Omgevingsvisie, maar zeker ook de woningbouwopgave moet in het teken staan van kwaliteit voor Albrandswaard!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.