13 januari 2016

Marly de Blaeij stopt als raadslid

In de raadsvergadering van 28 januari zal CDA raadslid Marly de Blaeij haar functie neerleggen.

Haar werk bij het Verbond van Verzekeraars vergt zoveel van haar tijd, dat zij het raadslidmaatschap niet die invulling kan geven, waarmee zij dat zou willen doen. De CDA fractie respecteert haar keuze, maar vindt het jammer dat aan een fijne samenwerking van zes jaar een einde komt. Marly heeft op het sociale domein altijd met verve het CDA geluid laten horen. Zij genoot van de politiek, van het contact met de inwoners en droeg graag haar steentje bij voor het creƫren van een sociale en leefbare gemeente.

Marly is een gedreven CDA-er; zij was met succes campagneleider bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2013 waarbij de CDA fractie tot de grootste fractie is de Alphense raad is gekozen. Ook bij de provinciale en waterschapsverkiezingen van 2015 heeft zij die rol vervuld. Haar afscheid als raadslid, is geen afscheid van het CDA. Zij zal op een andere manier politiek actief blijven.

Joost van Beek is de eerstvolgende op de kandidatenlijst van de laatste verkiezingen. Hij wil graag de leeggekomen raadszetel in de fractie invullen. Momenteel wordt beoordeeld door de kiesraad of hij kan worden toegelaten als lid van de gemeenteraad.

Joost was in de periode 2010-2013 raadslid in de Alphense gemeenteraad en is nu commissielid bij de CDA fractie.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.