13 januari 2016

Woningen voor jongeren

De afgelopen weken hebben er diverse berichten in de media gestaan over jongerenhuisvesting en het stijgende aantal woningzoekenden ‘starters’ binnen gemeente Alphen aan den Rijn. Daarin werd onder andere door wethouder van As een aantal nieuwbouw- en renovatieprojecten genoemd die achteraf weer gedeeltelijk teniet werden gedaan.
Deze tegensprekende berichtgeving heeft het CDA verontrust.  Het CDA heeft daarom aan het college van burgemeester en wethouders gevraagd naar de stand van zaken over jongerenhuisvesting.

CDA-raadslid Mark Vermeulen zegt hierover: “Burgemeester Spies noemde in haar nieuwjaar speech het belang van een goede openbaar vervoer verbinding naar het station in Alphen aan den Rijn. Dit is volgens het CDA ook een belangrijk onderdeel om meer jongeren in Alphen aan den Rijn te huisvesten.  Maar dan moet er ook wel voldoende woningaanbod in Alphen aan den Rijn zijn voor deze doelgroep. “
Zodra het college duidelijkheid heeft gegeven, zal het CDA bekijken of het antwoord voldoende is om Alphen aan den Rijn aantrekkelijk te maken voor jongeren om zich te huisvesten of dat er toch andere maatregelen getroffen moeten worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mark Vermeulen, CDA-raadslid Alphen a/d Rijn, 06-20602312 of via mvermeulen@alphenaandenrijn.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.