01 september 2020

Creatief en oplossend vermogen

Covid heeft een hoop op zijn kop gezet, en zorgt nog steeds voor een hoop onduidelijkheid en onzekerheid. Het is goed dat er na het zomerreces een breed debat komt, want het raakt ons allemaal, prive, zakelijk en politiek.

Wat mooi is om te zien, is hoe er creativiteit naar boven komt. Restaurants komen met afhaalmogelijkheden, fysieke meetings worden omgezet in online, en we nemen de ruimte om afstand te houden. Zo konden ook de zomerspelen doorgaan en heeft de huttenbouw op eigen grond in Nieuwerbrug en Driebruggen toch gezorgd voor blije timmerende kinderen. We zijn in staat gebleken om oplossingen te vinden, en bij gesloten deuren toch ramen te openen.

Ook maatschappelijke organisaties zoals kerken, sportclubs en verenigingen zijn direct aan de slag gegaan met het zoeken naar mogelijkheden, en hebben hun inventiviteit en creativiteit omgezet in goede communicatie en activiteiten die voldeden aan de richtlijnen.

Toen ik de afgelopen weken op vakantie was in eigen land, bedacht ik me: Zou het niet mooi zijn als we met elkaar dit prachtige oplossende vermogen vaker in gaan zetten? Bijvoorbeeld als we voor die andere bijna onmogelijk lijkende kwesties staan. Ik denk dan aan onze opgave om energieneutraal te worden binnen verscheidene jaren, de tekorten, de jeugdzorg of bijvoorbeeld het vraagstuk mbt de woningvraag en aanbod.

Wellicht zijn er misschien zelfs al wel wat ideeën ontstaan doordat we bij onze buurgemeenten konden kijken toen we daar op vakantie waren? Op naar de tweede helft van 2020, vol nieuwe kansen en oplossingen!

Marijke Kasius
Gemeenteraadslid

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.