18 december 2020

Oproep CDA: luid de kerkklokken met nieuwjaar!

Luid de kerklokken met nieuwjaar! Die oproep doet het CDA Bodegraven-Reeuwijk. Normaal gesproken gaan veel mensen om twaalf uur ‘s nachts naar buiten en barst het vuurwerk los. Dit jaar niet. ‘Het kan toch niet zo zijn dat we het nieuwe jaar in alle stilte laten beginnen?” zegt fractievoorzitter Jan Vergeer: “Luid de klokken! Als teken van hoop, als teken van eenheid!” 

 

VOOR ALLE INWONERS 

Het luiden van de kerkklok dient van oudsher om de bevolking ergens op te attenderen. Het aanbreken van een nieuw jaar is dan ook iets waar mensen naar uitkijken. Het liefst vieren onze inwoners dit samen. “We hebben zoveel mooie kerkgebouwen in onze gemeente, we hopen dat die allemaal de klokken willen luiden als teken van hoop en eenheid. Niet alleen voor gelovigen, maar voor alle inwoners van onze gemeente”, aldus Vergeer: “daarom mijn oproep aan geloofsgemeenschappen om ‘op slag van Nieuwjaar’ de kerkklokken te luiden. Het kost niets, maar het effect is niet in waarde uit te drukken.” 

 

EEN ENTHOUSIASTE BURGEMEESTER 

Vergeer presenteerde het plan tijdens de afgelopen raadsvergadering. Burgemeester Christiaan van der Kamp reageerde enthousiast. “Ik vind het een heel sympathiek gebaar. We hebben toch al een heel bijzonder oud en nieuw.” aldus Van der Kamp: “We hebben goed contact hierover en we gaan kijken of we dit kunnen regelen”. Jan Vergeer sluit af: laten we na dit bewogen jaar het nieuwe jaar niet in stilte beginnen. Het is maar iets kleins, maar het is tenminste iets. Daarom mijn oproep: Luid de klokken!”  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.