16 februari 2021

Bas kandidaat TK2021

De afgelopen tijd is gebleken dat de afstand tussen de Haagse politiek en de inwoners van Nederland te groot is geworden. Het CDA wil in de volgende kabinetsperiode besluiten gaan nemen die veel meer rekening houden met de gevolgen voor de inwoners. Dat kan alleen door goede contacten met lokale vertegenwoordigers waardoor de gevolgen van het regeringsbeleid getoetst worden door mensen die met beide benen in de klei staan. Op Voorne-Putten heeft het CDA 3 vertegenwoordigers als lijstduwer aangewezen. Een stem op hen, is een stem op het CDA met invloed vanuit deze regio.

Iemand die de contacten met Den Haag de afgelopen jaren niet geschuwd heeft, is Bas van der Linden, gemeenteraadslid in Brielle. Zeker in het begin kostte dat moeite want onbekend maakt onbemind. Maar later zijn er diverse onderwerpen die Voorne-Putten betreffen, door hem onder de aandacht gebracht van politici als Liesbeth Spies, Martijn van Helvert, Chris van Dam en Pieter Omtzigt.

Onderwerpen als de verkeersproblemen rond en op Voorne-Putten, de nadelige gevolgen van de nabijheid van de Rotterdamse haven, de problematiek van dubieuze aannemers die gebruik maken van de mazen in de wet om huizenkopers in de kou te laten staan, de problematiek rond arbeidsmigranten en het onvoldoende bouwen van betaalbare woningen zijn voorbeelden van zaken die nu bij de CDA-Kamerfractie meer onder de aandacht zijn gebracht.

Oplossingen aandragen en uitvoeren, oftewel Nu Doorpakken!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.