06 december 2019

CDA letteractie

Sinterklaas is de tijd van kadootjes en surprises. Voorzitter Alfons van Leussen heeft drie vrijwilligers verrast met een chocolade letter C, D en A. Voor elke kern in onze gemeente 1.
Het CDA Brielle hecht veel aarde aan vrijwilligers in onze gemeente. “De samenleving draait op verenigingen die veelal door vrijwilligers worden bemenst. De betrokkenheid van deze mensen voor de samenleving is zeer te waarderen.”

De letter C is gebracht naar Janny van Es. Ondanks haar leeftijd nog steeds actief als vrijwilliger. Recent is ze toegetreden tot het klokkenluidersgilde maar al jaren lang vervult zij een rol binnen de PKN. Zij vertolkt onze christelijke waarde, omzien naar elkaar. Ook zet ze zich belangeloos in voor haar omgeving in de wijkraad Plantage.

De letter D is gebracht naar Bertine Zoon. Zij zit in de organisatie van de sportweek in Vierpolders samen met vele andere vrijwilligers. Sporten is gezond voor lichaam en geest. Daarbij is het motto 'meedoen is belangrijker dan winnen' en daar staat het CDA ook voor. Bertine doet vrijwilligerswerk bij het Dijckhuis en is nu alweer bezig met de kerstmarkt. We zien haar als een zeer betrokken inwoonster.

De letter A is gebracht naar Andrew Elshove voorzitter dan de Zwartewaalse voetbal vereniging. Een vereniging heeft naast leden ook een goed bestuur nodig. Deze vrijwilligers krijgen soms ongewild te maken met allerlei wetten en regels waar ze aan moeten voldoen, terwijl hun passie bij voetballen ligt. Het CDA is voor minder regeldruk. Andrew en zijn vrijwilligers weten een mooie club draaiend te houden. Maar hij kijkt ook naar de toekomst en heeft belangeloos meegedacht in de klankbordgroep voor het nieuwe Dorpshart Zwartewaal.

Daarom heeft het CDA Brielle hen een kadootje gegeven, wat uiteraard staat voor de waardering voor alle vrijwilligers in de gemeente Brielle.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.