Coronamaatregelen commissie- raad t/m 28-4 en bewonersbijeenkomsten t/m 1-6

Gemeente Capelle aan den IJssel maatregelen tot en met 1 juni 2020.

De landelijke aanpak om de uitbraak van het coronavirus tegen te gaan vraagt veel van de samenleving en ook Capellenaren. De gemeente Capelle werkt samen met partners in de stad hard om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

 Hulp

Capellenaren die kwetsbare en/of oudere mensen in hun omgeving zien waarbij het vermoeden bestaat dat deze afgesloten zijn van belangrijke levensbehoeften worden opgeroepen contact op te nemen met Welzijn Capelle via telefoonnummer 010 – 707 49 00 en info@welzijncapelle.nl . 

Buiten kantooruren, in het weekend en op feestdagen kunnen Capellenaren contact opnemen met de Luisterlijn. Bel 0900 - 0767 (landelijk nummer) of 010 - 436 23 23 (alleen lokale kosten).

Iedereen die meer wil dan ‘een oogje in het zeil houden bij de buren’ kan zich aanmelden op de vrijwilligersvacaturebank van Welzijn Capelle www.capelledoet.nl. Het VrijwilligersInformatiePunt van Welzijn Capelle houdt bij waar vrijwillige inzet het hardste nodig is.

U kunt ook bellen naar  010 - 264 02 20.

 

Vergaderingen en bewonersbijeenkomsten

Alle raads- en commissievergaderingen en externe bijeenkomsten georganiseerd door de gemeente, waaronder bewonersavonden gaan t/m 1 juni fysiek niet door. Hiervoor in de plaats komen er digitale vergaderingen, deze zijn te volgen via internet (Gemeentepagina, Raadskalender)

 

Gemeentehuis en de dienstverlening

Vanaf vrijdag 26 maart bent u alleen op maandag en donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur op afspraak welkom in het gemeentehuis. Voor het aanvragen of vernieuwen van uw rijbewijs (als de geldigheid binnen 1 maand verloopt), zeer dringende aanvragen van paspoort of ID-kaart of het doorgeven van een geboorte of overlijden maakt u een afspraak via 14010. U kunt ons vanaf 26 maart op werkdagen bellen tussen 9.00 uur en 16.00 uur.

 

We hebben elkaar allemaal nodig om de uitbraak van dit virus te verslaan. Hiervoor is het en blijft het belangrijk om je sociale contacten te beperken. Houd gepaste afstand (1,5 meter) van elkaar en blijf de algemene hygiënemaatregelen in acht nemen. 

Houd oog voor elkaar en zorg voor elkaar en vooral voor de kwetsbare onder ons. 

 

 

Op de site van het RIVM (www.rivm.nl) geeft veel informatie en antwoord op vragen. U kunt ook bellen naar het landelijk telefoonnummer 0800 - 1351 (van 8.00 tot 20.00 uur).

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.