11 april 2021

burgerraadslid Erik Harinck "Mijn Capelle"

Toen ik in 2010 verhuisde van Rotterdam-Overschie naar Capelle, was dat een terugkeer naar mijn jeugd. Ik ben opgegroeid in de Alexanderpolder. Van daaruit fietste naar mijn basisschool in de Bongerd. Op die school zaten uiteraard ook veel kinderen uit Capelle. Ik ben woonachtig in Middelwatering en kijk uit over de sportvelden van VVV Capelle en over de dijk langs de IJssel. Ik ben opgeleid als docent aardrijkskunde en heb daardoor een passie ontwikkeld voor rivieren. Ik ben dol op het overvaren met een pontje en ik hoop stilletjes dat er nog een keer een pont komt tussen Capelle en Krimpen.

De IJssel is voor mij een rustpunt en biedt mij inspiratie. Als ik een frisse blik op zaken nodig heb, pak ik graag een wandeling langs de rivier. Het valt me dan op dat de recreatieve mogelijkheden van de rivier nog niet optimaal worden benut. Veel mensen houden ervan om eenzelfde wandeling te maken, maar helaas zijn grote delen van de IJssel aan het het zicht onttrokken of voor de wandelaars niet makkelijk bereikbaar. Ik heb het dan met name over het stuk aan de Schaardijk, waar het uitzicht wordt gedegradeerd tot dijkkijken, terwijl het autoverkeer het mooie uitzicht heeft. Hoe we dat zouden kunnen verbeteren, is me op dit moment nog niet duidelijk, maar het zou mij wat waard zijn als we daar, met respect voor de ondernemers, een promenade kunnen ontwikkelen die Capellenaren van Rivium tot aan het pontje naar Nieuwerkerk laten genieten van die mooie IJssel.

Een andere interesse is het vastgoed. Ik ben jaren lang redacteur geweest van een vastgoedmagazine. De interesse voor een goede inpassing van voorzieningen en de aantrekkelijkheid van een binnenstad, komen samen bij de ontwikkeling van het ING-gebouw aan de Kerklaan. Het gebouw van Max Van Huut is met zijn organische vormen een aanwinst voor onze stad. De bewoners die rondom dit pand wonen, zetten zich in voor het behoud van dit pand en zoeken daarbij naar een passende bestemming. Ik hoop van harte dat we over een aantal jaren in dit prachtige stukje Capelle trots kunnen zijn op dit beeldbepalende gebouw.

Heeft u vragen voor mij : e.harinck@capelleaandenijssel.nl

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.