07 april 2020

CDA Capelle steunt initiatief #nietalleen en houdt spreekuur

Beste Capelse CDA leden, 

Wellicht hebt u via de media of de kerk gehoord over de actie #nietalleen. Dit is een initiatief van de EO en de Protestantse Kerk. Doel is om mensen die op de één of andere manier door de strijd tegen het Corona-virus hulp nodig hebben, op lokaal niveau te koppelen aan iemand die kan helpen. Te denken valt aan boodschappen doen, de hond een keer uitlaten of gewoon een praatje. Onder meer de Christelijk Gereformeerde Kerken, Nederlands Gereformeerde Kerken, Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt, de ChristenUnie, de Rooms Katholieke Kerk, Kerk in Actie en verschillende lokale organisaties hebben zich inmiddels aangesloten bij dit initiatief. 

Het bestuur en de fractie van het Capelse CDA ondersteunen dit initiatief
Het CDA Capelle heeft gemeend niet achter te kunnen blijven en heeft zich ook aangemeld. Vanuit onze visie op de samenleving vinden wij de actie een prima manier om mensen voor wie het sociale leven is stilgevallen en ouderen en hulpbehoevenden voor wie het moeilijker is geworden hulp te ontvangen, bij te staan. Het voltallige bestuur en de voltallige fractie hebben zich als vrijwilliger opgegeven. 

Hoe werkt het?
De werkwijze is dat er een hulpvraag bij #nietalleen binnenkomt. Van daar wordt op basis van postcode de aanvraag naar een of meerdere hulpinstanties in de regio doorgespeeld. De betreffende contactpersoon van die instantie kan de hulpvrager verder benaderen en de hulpvraag (laten) uitvoeren door een vrijwilliger uit zijn/haar achterban of de vraag doorspelen aan een andere hulporganisatie.

U kunt ook meedoen!
Bij dezen willen we oproepen – voor zover u dat al niet via een andere Capelse (kerk)organisatie heeft gedaan – zich ook aan te melden als vrijwilliger bij Fred de Kievit, coördinator voor het CDA-Capelle. U verplicht zich natuurlijk tot niets. Het mailadres van Fred is [email protected]. Bij hem kunt u ook voor een nadere toelichting terecht.

Heeft u zelf hulp nodig?
Anderzijds, als u hulp nodig heeft, kunt u dat opgeven op de website van #nietalleen: of bellen naar het nummer van die organisatie: 0800-1322. U zult dan hulp van één van de Capelse aangesloten organisaties kunnen ontvangen.

Spreekuur CDA-fractie
Mocht u in deze tijden als CDA-lid vragen hebben aan de fractie of bestuur of wilt u iets onder de aandacht brengen van fractie of bestuur?

Laat dan uw email achter bij :

de fractie via [email protected]

of bij het bestuur [email protected]

Binnenkort zal er een speciaal CDA-spreekuur van de fractie zijn. Er zal dan contact met u worden opgenomen via een videolink voor een persoonlijk gesprek.

Namens het bestuur en de fractie van het CDA Capelle,
 
Allard Schellens en Jolanda den Engelsman

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.