22 december 2020

Digitale nieuwjaarsborrel zaterdag 2 januari 11.30 uur.

Bestuur en fractie van het CDA Capelle nodigen u van harte uit het nieuwe jaar gezamenlijk in te luiden.

In 2021 zal dit uiteraard op een andere wijze geschieden dan in voorgaande jaren.

Op zaterdag 2 januari ontmoeten wij elkaar digitaal, vanaf 11.15 kunt u inloggen via Zoom. De digitale receptie begint om 11.30. 

Inloggegevens Zoom Meeting:

https://us02web.zoom.us/j/87127438488?pwd=ellEZ0Foc25IampScVg1Y2srOVpZdz09

Meeting ID: 871 2743 8488
Passcode: 671918

Wij hopen u van harte die ochtend (digitaal) te ontmoeten.

 

Van de voorzitter

Het jaar 2020 is in haar de laatste weken. Bijna twaalf maanden geleden hieven we nog hoopvol het glas. Er werd uitgekeken naar allerlei grote en kleine evenementen; Het Eurovisiesongfestival in Rotterdam, de Olympische Spelen, 75 jaar Bevrijding. Slechts enkelen waren zich toen bewust van wat er in Azië aan het gebeuren was.  
Niet lang daarna zou ook Nederland moeten wennen aan wat "het nieuwe normaal" zou gaan worden en wat uiteindelijk het woord van het jaar zou worden: de "anderhalvemetersamenleving". De schade van de pandemie is nog niet volledig zichtbaar en het is maar de vraag of die ooit werkelijk helemaal zichtbaar zal. Het leed was én is groot bij velen. In de zorg, bij ondernemers, binnen families, in zoveel sectoren en geledingen van elke gemeenschap in Nederland.

Het CDA heeft ook een roerige periode achter de rug. Onder normale omstandigheden was dit waarschijnlijk de hoofdmoot van dit verhaal geweest.  Het feit dat Hugo de Jonge het landsbelang boven het partij stelde en we nu als één partij achter onze nieuwe lijsttrekker Wopke Hoekstra staan om in maart een mooi resultaat neer te zetten. Nederland kan in de komende tijd een partij als het CDA gebruiken. Er zal moeten worden gewerkt aan het herstel van de Coronacrisis en daarbij is het CDA de partij die altijd bereid is gebleken om verantwoordelijkheid te dragen en moeilijke keuzes daarbij niet uit de weg zal gaan. Tegelijkertijd is het CDA de partij die oog zal hebben voor het leed dat zovelen hebben moeten doorstaan en de offers die daarbij gebracht zijn.

In deze tweede lockdown gaan we op weg naar een kerst zoals we die niet eerder kenden. Juist in deze periode waarin mensen tot elkaar komen, moet er afstand gehouden worden. Maar zelfs in deze beperkingen zal de boodschap van kerstmis, de hoop die geboorte van Christus de wereld gaf zich manifesteren. Als docent geschiedenis vertel ik in deze tijd mijn leerlingen over het kerstbestand van 1914. Toen was er in de hel op aarde van de loopgraven in België en Noord-Frankrijk even een straaltje licht toen de strijdende partijen elkaar over het niemandsland de hand reikten. Als onder die omstandigheden de kerstboodschap weet te overleven, dan ben ik ervan overtuigd dat ook onder de huidige beperkingen de warmte, de liefde en de hoop van kerstmis een weg zal vinden om zich manifesteren.

In de uitzonderlijke omstandigheden van de Coronacrisis herhaal ik mijn oproep van tijdens de eerste lockdown. Kijk om u heen naar mensen in uw omgeving die misschien in deze dagen de eenzaamheid voelen.  Een klein gebaar kan dan al zoveel betekenen. Met elkaar komen we door deze beproeving.  

Met de vaccinatie in aantocht is het licht aan het einde van de tunnel zichtbaar. Dit betekent niet dat we nu onvoorzichtig moeten worden. Het is juist nu onze taak om door de voorschriften te volgen het virus buiten de deur te houden. Het komende jaar begint wat dat betreft hoopvol en om met elkaar dat jaar te beginnen hoop ik u digitaal te ontmoeten op onze nieuwjaarsreceptie op 2 januari.  Voor het eerst - en naar ik hoop voor het laatst - online wil het bestuur van het CDA Capelle dan met u het glas heffen op voorspoedig 2021
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.