22 mei 2020

Grofvuil, weg er mee!

Er wordt vanaf 21 mei extra ingezet om de wachttijd, voor het ophalen van grofvuil in Capelle, weer terug te brengen onder de drie weken. Er wordt nu twee extra dagen per week grofvuil gereden door Irado.

Naar aanleiding van de vele meldingen op internet en eigen waarnemingen heeft het CDA, vorige week, vragen gesteld aan de burgemeester. In Corona tijd is de burgemeester het aanspreekpunt voor alle vragen die leven in Capelle. Het CDA verzamelt, net als de andere fracties, de vragen die zij ontvangt van inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers. Deze worden eens per week gestuurd naar de burgemeester en beantwoord via een extra Collegebrief.

Voor het ophalen van grofvuil worden nu extra maatregelen genomen. Met deze inzet moet binnen 2-3 weken de wachttijd weer op het normaal niveau zitten. Kosten hiervan bedragen € 1.200,-- per dag, ongeveer € 7.500,-- voor deze periode. Concreet betekent dit 50 extra adressen grofvuil per week ophalen.

De basisafspraak met Irado is dat zij ongeveer 100 adressen per week doen, totaal 5.200 per jaar. Dit zou op basis van ervaring voldoende moeten zijn om binnen de drie weken te blijven. Tevens moeten zij aangeven wanneer de wachttijd boven de vier weken uit gaat komen. Dan is het aan de gemeente om de extra kosten die nodig zijn om de wachttijd binnen de vier weken te houden te accorderen. Om de wachttijd binnen deze termijn te houden is met Irado afgesproken dit beter te monitoren en tijdiger met de gemeente te communiceren.  

We zijn blij dat het College hier extra maatregelen voor heeft genomen. Er kan nu vrij snel een afspraak worden gemaakt met Irado om het grofvuil te laten ophalen. https://www.irado.nl/bewoners/grofvuil/afspraak-maken.

We hopen dan ook dat inwoners hier direct gebruik van gaan maken en dit niet meer gaan neerzetten bij de vuilopstelplaatsten, daar is nu geen reden meer voor. Zo houden we samen onze buurt schoon en veilig.

Meer hierover: Tijdens de uitzending is het CDA te gast bij Radio Capelle op zaterdag 23 mei, rond de klok van half twaalf in het programma IJssel-nieuws over het item grofvuil.

Podcast terugluisteren : http://radiocapelle.nl/podcasts/4131-wachttijd-ophalen-grofvuil-terug-bij-normale-niveau/#capelle

Ieder zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur is IJssel-nieuws te beluisteren op Radio Capelle, met actuele achtergrondinformatie over wat er leeft en speelt Capelle en Zuidplasregio.

http://radiocapelle.nl/programmering/

Jolanda den Engelsman, gemeenteraadslid CDA

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.