13 juni 2024

Havensteder start schimmeloffensief na meldpunt Leefbaar Capelle en het Capelse CDA

Begin mei startte Leefbaar Capelle in samenwerking met het Capelse CDA het meldpunt schimmel en achterstallig onderhoud voor ( sociale ) huurwoningen. Dit naar aanleiding dat ons steeds meer berichten bereikten van huurders die te maken hebben met schimmel in hun woning en het probleem door de verhuurder niet altijd adequaat wordt aangepakt.

De huurders lopen hierdoor risico op ernstige gezondheidsproblemen. Ook is er bij sommige woningen sprake van achterstallig onderhoud. Op dit moment zijn er 130 meldingen binnengekomen, waarvan in 95% van de gevallen een melding van een huurder van Havensteder. Leefbaar Capelle en het Capelse CDA hebben gezamenlijk een aantal huisbezoeken afgelegd in vijf van de Capelse wijken. We hebben hierdoor de schimmelproblemen en achterstallig onderhoud met eigen ogen kunnen aanschouwen.

Van de meldingen is een dossier samengesteld, dat we woensdag 12 juni hebben aangeboden aan de desbetreffende wethouder. Het dossier wordt ook, met daarin de gegevens van de huurders die daarvoor toestemming hebben gegeven, aangeboden aan Havensteder.

Wij zijn verheugd dat Havensteder nu twee gespecialiseerde bedrijven gaat inschakelen om deze problemen aan te pakken. Er gaat ook gekeken worden naar de oorzaak van de schimmelvorming. Na twaalf maanden wordt gecheckt of de gedane behandeling van de woning een blijvend resultaat heeft. “We blijven ook hierna het verloop volgen en zijn benieuwd naar de uiteindelijke resultaten” zeggen raadsleden Joke Lauw-Schouten (Leefbaar Capelle) en Jolanda den Engelsman (CDA).

 

Meer infomatie schimmeloffensief Havensteder: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7200822101367287809?updateEntityUrn=urn%3Ali%3Afs_feedUpdate%3A%28V2%2Curn%3Ali%3Aactivity%3A7200822101367287809%29

 

 

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.