19 februari 2021

Plantenbak Reidans, een lust of een last in Schollevaar!

Om de buurt op te fleuren zijn er in Schollevaar door de gemeente, op verzoek van bewoners, bloembakken geplaatst. Echter bij het pad Bijendans vanaf de Reidans staat deze nu voor het klappaaltje van de hulpdiensten. Bij calamiteiten een ernstige obstakel voor politie, brandweer of ambulance. 

De Bijendans kent eigenlijk maar 1 goede ingang voor hulpdiensten en wel vanaf de Reidans. Via alle andere toegangen door kleine betonnen palen, overhangende 1e verdiepingen, lantarenpalen en straatnaam palen de toegang voor hulpdiensten onmogelijk.

In oktober vorige jaar heeft het CDA hierover vragen gesteld bij de afdeling stadsbeheer. Voor eind oktober zou de plantenbak worden opgeschoven zodat de hulpdiensten, er weer bij konden. Dit zou ook kortgesloten worden met de aanvragers want het was niet bekend of de plek ook in overleg met deze bewoners of aannemer zo was gekozen. Een plantenbak kan als buffer dienen om bijvoorbeeld brommers tegen te houden, maar dit mag nooit een belemmering vormen voor hulpdiensten bij calamiteiten, we hadden dan ook verwacht dat de plantenbak al was verschoven. Een aantal andere bewoners willen nu een advocaat inschakelen of zelf de bak gaan verschuiven, dit zijn ook geen wenselijke situaties. Het CDA heeft nogmaals bij de afdeling Stadsbeheer erop aangedrongen om hier zo spoedig mogelijk naar te kijken en gevraagd hoe de beleidsregels bij de gemeente Capelle zijn in dit soort situaties.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.