26 februari 2021

(burger) Raadslidmaatschap iets voor jou!

Volgend jaar, op 16 maart 2022 worden de Gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Het lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. Een belangrijk onderdeel daarbij is de kandidatenlijst, dus zijn wij op zoek naar kandidaten! Het CDA bouwt aan een sterke samenleving. Met elkaar bouwen wij aan een samenleving waarin er aandacht is voor elkaar, waarin mensen tot hun recht komen en waarin het goed en veilig leven is. Vind jij dit ook belangrijk? En wil je helpen om aan een sterke samenleving te bouwen? Dan is het (burger)raadslidmaatschap misschien iets voor jou. Als (burger)raadslid kun je het beleid in je eigen gemeente mede bepalen, van betekenis zijn in je directe omgeving. Heb je deze ambitie en wil je politiek actief worden voor het CDA, laat het ons dan weten. Ken je iemand die je geschikt lijkt, geef het aan ons door. Wil je meer weten over een eventueel raadslidmaatschap, aarzel niet en neem contact op met onze voorzitter Allard Schellens (schellens_17@hotmail.com). We maken graag een afspraak om nader kennis te maken!

Programmacommissie gemeenteraadsverkiezingen 2022
Naast potentiële kandidaten voor onze kandidatenlijst, zijn wij ook op zoek naar enthousiaste (niet) leden die mee willen helpen een nieuw, ambitieus verkiezingsprogramma voor de raadsperiode 2022- 2026 op te stellen. Heb jij belangstelling of ken jij iemand die ons hierbij kan helpen? Neem dan contact op met Herman Vos (vos1967@gmail.com).
 

Eerst oriënteren!  de Gemeente Capelle organiseert een gratis cursus Politiek Actief! Vraagt u zich wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denkt u wel eens dat u dat beter zou kunnen? Of wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet u niet hoe? Volg dan de gratis cursus Politiek Actief! Deze digitale cursus start op donderdagavond 25 maart. Deze cursus is Capellenaren die meer willen weten over de gemeente. Ook is de cursus zeer geschikt voor Capellenaren die misschien interesse hebben om politiek actief te worden, maar nog niet precies weten wat de mogelijkheden zijn. Meedoen is gratis.

Wat doet de gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid? Op deze vragen – en meer! - krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Ook is er een training debatteren en zijn er digitale ontmoetingen met Capelse politici. Daarnaast bezoekt u digitaal een gemeenteraadsvergadering.

Programma De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten met elk een ander thema. Alle bijeenkomsten vinden in de avonduren plaats van 19.30 – 22.00 uur. Als u zich aanmeldt, is het belangrijk dat u alle bijeenkomsten kunt bijwonen.

  • Donderdag 25 maart: Introductie en kennismaking, algemene staatsinrichting

  • Woensdag 31 maart: De gemeente

  • Donderdag 8 april: De gemeenteraad

  • Woensdag 14 april: Training debatteren

  • Maandag 19 april: Raadsvergadering bijwonen

Wie weet bent u hierna wel zó geïnspireerd geraakt dat u zich in 2022 kandidaat stelt als raadslid!

Aanmelden? De deelname aan de digitale gratis cursus is uitsluitend voor inwoners van Capelle aan den IJssel. Er is plaats voor 15 cursisten. U kunt zich tot 15 maart aanmelden bij de griffie: Weer er snel bij, want vol is vol! De gemeenteraad van Capelle aan den IJssel organiseerde vanaf dit najaar al vier digitale cursussen Politiek Actief voor Capellenaren. E: griffie@capelleaandenijssel.nl of 010-2848487.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.