08 november 2019

Stadsvisie: praat mee over de toekomst van Capelle

Stadsvisie: de Raad in gesprek met de stad.

Hoe houden we onze stad vitaal, veilig en blijven we ruimte geven aan wonen, werken, vervoer en samen leven? Voor nu en de komende jaren. De gemeenteraad wil de komende weken graag met u in gesprek over de toekomst van Capelle. Praat u mee?

Een nog mooiere en betere stad, dat willen we in Capelle aan den IJssel. Daar past een nieuwe Stadsvisie bij. De huidige Stadsvisie is in 2012 vastgesteld en niet meer actueel. Om tot een nieuwe visie op de stad te komen gaat de gemeenteraad samen met u in gesprek.

De stad verandert door technologische en maatschappelijke ontwikkelingen steeds sneller op allerlei gebieden zoals duurzaamheid, mobiliteit, wonen en veiligheid. De gemeente wil de toekomst samen met u vorm geven en de plannen vastleggen in de Stadsvisie voor Capelle aan den IJssel. Een heldere en duidelijke kijk op onze stad, die de basis wordt voor het maken van keuzes voor de toekomst.

Wat vindt u belangrijk?

U weet als inwoner hoe het is om te wonen, leven en te werken in Capelle aan den IJssel. Daarom willen we weten wat u belangrijk vindt voor de toekomst in de wijk, de buurt en de stad. Wij willen weten welke onderwerpen u belangrijk vindt, zodat we de toekomst van Capelle als gemeente vorm kunnen geven. Hoe houden we onze stad vitaal, veilig en blijven we ruimte geven aan wonen, werken, vervoer en samen leven? Voor nu en in de komende jaren.

Data en locaties 

  • Dinsdag 5 november - Oostgaarde en Middelwatering - van 20.00 tot 22.00 uur in het IJsselcollege, Pelikaanweg 1
  • Maandag 18 november - Schenkel en Schollevaar - van 20.00 tot 22.00 uur in Huis van de Wijk, Stationsplein 20
  • Woont u in de wijk Schenkel en heeft u vervoer nodig om mee te praten? Bel 010-2848318 of mail naar [email protected] 
  • Woensdag 27 november -’s-Gravenland, Capelle-West, Rivium en Fascinatio - van 20.00 tot 22.00 uur in OBS West, Berliozstraat 11
  • Zaterdag 7 december - hele stad - van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek, Stadsplein 39

Woont u in de wijk Schenkel en heeft u vervoer nodig om mee te praten? Bel 010-2848318 of mail naar [email protected] 

3 Thema's

Tijdens iedere bijeenkomst vinden er gesprekken plaats rond drie thematafels: veilige stad, ruimte en de stad en vitale stad. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.