03 maart 2019

Start Campagne verkiezingen Waterschappen en Provinciale Staten

'Wat denk jij dat de uitslag gaat worden?' Die vraag vliegt de afgelopen weken voortdurend voorbij. Maar de realiteit is dat daar  geen zinnig antwoord op is te geven. We weten namelijk op basis van kiezersonderzoek dat op dit moment slechts 20-30% van de kiezers al een keuze heeft gemaakt. 33% beslist pas in de laatste 72 uur voor de verkiezingen, waarvan 17% pas op het laatste moment in het stemhokje. Opkomstpercentage, de landelijke debatten en de actualiteit van de laatste 3 weken gaan een grote rol spelen bij de uiteindelijke uitslag. Campagne voeren tot de laatste minuut is geen keuze meer, maar een must. 

Wat ik wél met volledige zekerheid kan zeggen, is dat het mobiliseren van onze achterban een belangrijke rol gaat spelen. Het is precies om die reden dat we met elkaar de strategie van het flyeren in kansrijke gebieden, standaard acties/persberichten en werkbezoeken uitvoeren. Alles wat we doen is gericht op mediadominantie en communicatie met onze potentiële achterban. Daar bovenop gieten we achter de schermen een sausje van online algoritme-marketing en aanwezigheid bij 99% van alles wat er op ons afkomt. 

Dit alles is natuurlijk alleen mogelijk met een goed geolied campagneteam. We hebben een goede mix van uiteenlopend talent en aanpakkers en de coördinatie van externe aanvragen loopt zeer strak. Maar niet minder belangrijk: dit is ook alleen mogelijk met een gezamenlijke inspanning vanuit alle hoeken van onze provincie. Namens het campagneteam spreek ik graag uit dat we ongelooflijk trots zijn op het enthousiasme en de betrokkenheid van, letterlijk, bijna iedere afdeling. Wat er ook gaat gebeuren in de laatste weken: wij hebben een plan, wij hebben de middelen, wij zijn met elkaar 1 groot team, het enige dat wij nu moeten doen is blijven focussen op een strakke uitvoering. Als dat lukt en de landelijke campagne/debatten verlopen positief, dan geloof ik dat er wat moois in het vat zit op 20 maart. 

Christiaan Merkuur
Campagneleider (Zuid Holland)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.