24 februari 2022

Themater "Capelle circulair, op naar een duurzame gemeenschap"

Woensdagavond 23 februari 2022 was de CDA Top-5 in het Isala Theater bij Themater "Capelle circulair, op naar een duurzame gemeenschap" Voor een duurzaam Capelle is circulariteit belangrijk. Circulariteit gaat ervan uit dat ons afval de grondstof is voor nieuwe producten. Grondstoffen, onderdelen en producten worden na hun levensduur opnieuw ingezet waardoor de waarde behouden blijft. Dat betekent dat we zo min mogelijk weggooien en alles zoveel mogelijk hergebruiken.Het CDA wil dat de gemeente circulariteit in Capelle helpt door bewustwording te creëren en verbinding tot stand te brengen tussen bedrijven, (maatschappelijke) organisaties en lokale initiatieven die al met circulaire economie bezig zijn.

Een populaire vorm van circulariteit is de ruil- en deeleconomie. Steeds meer mensen zijn bereid om producten met elkaar te delen. Wij willen projecten voor circulaire wijken stimuleren. Auto of fiets delen of kijken naar alternatieve woonvormen zoals tiny houses, woongemeenschappen of meer generatiewoningen. Wij vinden dat kringloopwinkels, ruilwinkels en Repair Cafés in Capelle niet mogen ontbreken.

Lees meer in ons verkiezingsprogramma over een een duurzame economie. https://www.cda.nl/zuid-holland/capelle-aan-den-ijssel/themas-vkp-2022-2026/5-een-duurzame-economie

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.