03 maart 2018

Verkiezingsborden in Capelle

Over minder dan een maand mogen Capellenaren van 18 jaar en ouder hun stem uitbrengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Met tien deelnemende partijen valt er heel wat te kiezen in Capelle. Het centraal stembureau onder voorzitterschap van Burgemeester Peter Oskam maakte onlangs de kandidatenlijsten bekend, nu laten partijen van zich horen in campagnes, debatten en op verkiezingsmarkten.

Trotter

Nieuw in Capelle zijn dit jaar de verkiezingstrotters. Grote zuilen met verkiezingsposters op diverse plekken in de stad waarop alle partijen zichtbaar zijn. Burgemeester Peter Oskam onthulde deze week de verkiezingstrotter bij De Koperwiek.

Kieskompas

De burgemeester maakte nog even van de gelegenheid gebruik om Capellenaren op te roepen te gaan stemmen op 21 maart: “Wij hebben kiesrecht en dat is een groot democratisch instrument en recht. Laten we er dus allemaal gebruik van maken. In Capelle zijn straks 32 stembureaus open en iedereen kan de hele dag in elk stembureau terecht. Uiteraard met stembiljet en legitimatiebewijs.

En voor wie nog niet precies weet op wie te stemmen, kijk even op de Kieskompas voor Capelle:
https://capelleaandenijssel.kieskompas.nl

Jolanda Lasschuyt, hoofd van de afdeling Publiek Zaken die namens de gemeente Capelle de gemeenteraadsverkiezingen coördineert is blij met de tien verkiezingstrotters: “Ieder partij heeft een gelijke plek op de trotters die op hele zichtbare plekken in de stad staan. Dat scheelt een heleboel geplak van posters op soms gevaarlijke plekken zoals bij eerdere verkiezingen.”

Naast de gemeenteraadsverkiezingen vindt er op 21 maart ook een referendum plaats over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Welke partijen er meedoen, de stemhulp en alle andere informatie over de verkiezingen en het referendum vindt u op www.capelleaandenijssel.nl/verkiezingen.

Fotobijschrift: Burgemeester Peter Oskam en Jolanda Lasschuyt van de gemeente Capelle aan den IJssel bij één van de verkiezingstrotters in Capelle.

 

Bron website WOP-Capelle West http://www.wopwest.nl/verkiezingstrotters-in-capelle-geplaatst/

 Foto Frank de Roo.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.