7. Fred de Kievit

Oostgaarde

Mijn naam is Fred de Kievit. Samen met mijn vrouw Herma hebben we twee kinderen, mooi verdeeld over de Capelse scholen. Dat wil zeggen een op het IJsselcollege en de andere op het Comeniuscollege. Beiden hockeyen bij HC Capelle, waar we dus geregeld langs de lijn staan. Zelf zit ik op spinning en ren minstens een keer per week door het prachtige Hitland gebied.  Wij wonen met veel plezier sinds 1990 in Capelle aan den IJssel, in de Baaienbuurt.

Grote pluspunt voor ons van Capelle is enerzijds de nabijheid van Rotterdam met al zijn voorzieningen en anderzijds het mooie groene beetje dorpse karakter van Capelle. Maar ook met eigen prachtige voorzieningen, zoals het Isala theater en het Van Capellehuis.

Ik werk al 25 jaar als macro-econoom bij een beleggingsmaatschappij in Amsterdam. Daarvoor maak ik dagelijks gebruik van de prima treinverbinding Capelle Schollevaar-Amsterdam. Helaas is het onmogelijk om met het OV van de Baaienbuurt naar het station te komen. In Capelle ben ik tien jaar penningmeester van de RK basisschool Pieter Bas geweest. Ik ben voorzitter van de orgelcommissie van de RK Pauluskerk, die met hulp van velen een uniek orgel naar Capelle heeft weten te halen. Verder ben ik op muzikaal gebied als fagottist en contrafagottist actief in diverse gezelschappen, waaronder het Capelse dubbelblaaskwintet I Fiati en het Rotterdamse symfonieorkest Intermezzo.

Ik zing in het Gregoriaanse koor van de St Christoffelparochie, de Schola Cantorum, en als cantor in de Pauluskerk. Ik werk als vrijwilliger voor de stichting HIP.

Sinds 2001 lid ben ik lid van het CDA. Sinds 2015 ben ik secretaris van het CDA Capelle aan den IJssel. De kernwaarden van het CDA zijn mij uit het hart gegrepen: gerechtigheid, rentmeesterschap, solidariteit en gespreide verantwoordelijkheid. Voor mij vertaalt zich dat op lokaal niveau in een overheid die uitgaat van de kracht en mogelijkheden van mensen, maar daarbij wel onderkent dat daarbij hulp nodig kan zijn. Dat kan de overheid zijn, maar net zo belangrijk zijn vrijwilligers om mensen met problemen heen. Vrijwilligers zijn het zout van onze Capelse samenleving die we moeten koesteren. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.