Vidar Stevens

Burgerraadslid

Mijn naam is Vidar Stevens en woon sinds vorig jaar in Capelle aan den IJssel. Samen met mijn vriend heb ik een huis gekocht in de wijk Fascinatio. In mijn dagelijks beroep ben ik bestuurskundig onderzoeker aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam.

Mijn expertise ligt vooral op het gebied van duurzaamheid, ruimtelijk beleid, en burgerparticipatie. In mijn vrije tijd sport ik graag (mountainbike, zwemmen en fitness) en bezoek ik als supporter de thuiswedstrijden van S.B.V. Excelsior. Ik ben nu bijna 10 jaar lid van het CDA en haar jongerenorganisatie CDJA.

Mijn redenen om in de gemeenteraadpolitiek te komen hebben zowel te maken met mijn ambitie als ook mijn motivatie om iets te kunnen betekenen voor mijn wijk. Politiek is bij mij altijd meer dan een hobby geweest. Ik ben iemand die graag zaken bediscussieerd, en van meerdere kanten deze tracht te benaderen. Politiek is emotie; en ieder mens heeft zijn eigen emoties en bijbehorende verhalen. Daarom zie ik politiek ook als een middel om de verhalen van mensen beter te begrijpen; om zo hun innerlijke werelden beter te kunnen doorgronden. Mijn ambitie en motivatie zijn zodoende niet gegrond in het maken van een ‘politieke carrière’, maar eerder om door middel van dialoog en politiek mensen hun frustraties, maar net zo belangrijk, hun dromen en verhalen te kunnen laten vertellen – en dezen vanuit een faciliterende rol (als gemeenteraadslid) in samenspraak met hen te verwezenlijken. Mijn doel is om de komende vier jaar als gemeenteraadslid (of burgerraadslid) bij te dragen aan het mooier maken van Fascinatio.

Email: vidar@cda-capelle.nl

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.