Bereikbaar Capelle

De hoeveelheid verkeer is de afgelopen jaren toegenomen. Een vitaal Capelle vraagt om een toegankelijk en bereikbaar Capelle. Het CDA vindt dat er in regionaal verband gezocht moet worden naar oplossingen. Dan gaat het met name om: de Abram van Rijckevorselweg, het Capelseplein, het Hoofdwegplein en haar omgeving, de Capelseweg/Kanaalweg, de Algeracorridor (van Kralingsplein tot en met de Algerabrug) en de ontsluiting van Fascinatio.

Bereikbaarheid stadscentrum.

Vanuit sommige wijken is de mogelijkheid om met openbaar vervoer snel naar het centrum te reizen weggevallen. Wij denken hierbij met name aan de busdienst van Schollevaar naar Capelle centrum, naar het IJsselland Ziekenhuis en vanuit verschillende buurten richting Capelse brug. Het CDA wil zich inzetten voor een verbetering van deze openbare vervoersvoorzieningen, mits dit betaalbaar en uitvoerbaar is. 

Mensen met een beperking

Voor het CDA is het belangrijk dat iedere Capellenaar kan meedoen in en voor de samenleving. De Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de toegankelijkheid van de openbare ruimte spelen hierbij voor mensen met een beperking een belangrijke rol om te participeren. In het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking heeft de gemeente een aantal taken erbij gekregen. Wij willen graag met ervaringsdeskundigen, ondernemers en zorgverleners in gesprek gaan en samen met hen eenmaal per jaar blijven bekijken op welke plekken in Capelle aan den IJssel hindernissen worden gesignaleerd of ondervonden. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.