14 november 2016

CDA Delft zet mantelzorgers in het zonnetje!

Donderdag 10 november was de “Dag van de mantelzorg”. Een uitgelezen kans om een zeer grote groep mensen in ons land te bedanken voor hun belangeloze inzet. Meer dan 1 miljoen Nederlanders zijn mantelzorgers en het CDA vindt hun werk van onschatbare waarde. Om deze reden hebben het bestuur en de fractie van het CDA Delft een oproep gedaan om mantelzorgers voor te dragen die wel een bloemetje verdienen.

Uit deze oproep zijn twee mensen gekozen die een bedankje hebben gekregen: Olaf Holland en Paul Jeunink. Paul is al jaren de steun en toeverlaat van zijn vrouw sinds bij haar Parkinson werd geconstateerd. Olaf staat altijd klaar om mensen, die daar zelf niet toe in staat zijn, van en naar de kerk of andere uitjes te rijden.

Op de dag van de mantelzorg hebben we Olaf en Paul verrast met een leuk bloemetje om hen te bedanken voor het bewonderenswaardige werk dat zij doen. We hopen dat mantelzorgers ook in de toekomst de aandacht krijgen die ze verdienen. Het CDA Delft heeft daarom ook het college schriftelijke vragen gesteld. Wij zouden graag zien dat mantelzorgorganisaties worden uitgenodigd bij het keukentafelgesprek.

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.