21 november 2013

CDA kiest voor ervaring

Het CDA Delft heeft woensdag 20 november de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 vastgesteld. Op de lijst, die wordt aangevoerd door wethouder Milène Junius, is ruimte gereserveerd voor veel bekende gezichten zoals huidig fractievoorzitter David van Dis (2), de raadsleden Ineke van Geenen (3) en Rob van Woudenberg (4) en commissieleden Dick van Veen (5) en Gerrit Jan Valk (6). De top-10 wordt verder aangevuld met nieuwkomers Josje Wouters (7), Veronique van ’t Westeinde (8), Eveline van der Kamp (9) en Benjamin Geurts (10).

Lijsttrekker Milène Junius: ‘Ik ben er zeer trots op om een lijst aan te voeren waar een mooie mix te vinden is van nieuwe en ervaren mensen, jong en oud, man en vrouw. Daarbij hebben we als brede volkspartij kandidaten van Tanthof tot Binnenstad en van Wippolder tot de Buitenhof.  Wij kiezen in deze moeilijke tijden voor kandidaat-raadsleden met expertise op belangrijke gebieden als zorg, ouderenhuisvesting en bereikbaarheid. Samen met onze aandacht voor waarden en normen, veilige buurten en menselijke maat in de zorg en het feit dat mensen weer vertrouwen hebben in het CDA, gaan we voor een mooi verkiezingsresultaat!’

Op de lijst, die 27 kandidaat-raadsleden telt, staat verder onder andere oud-wethouder Wim van Leeuwen. De eervolle plek van lijstduwer is voor raadslid Aad van Tongeren. Hij verlaat na ruim 16 jaar raadslidmaatschap de Delftse politiek.


Als bijlagen zijn de kieslijst van kandidaat-raadsleden en de groslijst toegevoegd.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.