17 februari 2022

CDA Delft vraagt aandacht voor bedreiging van en geweld tegen verschillende beroepsgroepen

Nog niet zo lang geleden berichtten diverse media over bedreiging van en geweld tegen verschillende beroepsgroepen zoals ambtenaren, BOA’s, politieagenten, medewerkers van brandweer en ambulance, GGD-medewerkers en journalisten. Daarnaast berichtte de media over het onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Raadsleden en de NOS over de bedreigingen van politieke ambtsdragers en is er eveneens vanuit het Rijk aandacht voor weerbaarheid. Uit het onderzoek van Nederlandse Vereniging van Raadsleden en de NOS blijkt dat maar liefst 15% van de raadsleden te maken heeft met bedreigingen. Ondanks dat uit navraag blijkt dat er vooralsnog geen verontrustende signalen zijn voor wat betreft bedreiging van en geweld tegen politieke ambtsdragers in Delft hoopt het CDA dat het college actief wil werken aan versterking van de weerbaarheid van ook deze beroepsgroep. 

De verharding en verhuftering van de samenleving is iets wat verschillende beroepsgroepen treft. Bedreiging en geweld heeft enorme impact op getroffenen en breekt hen in sommige situaties op. Het CDA Delft vindt dit zorgelijk en een bijzonder verontrustend.

Daarom hebben fractievoorzitter Rob van Woudenberg en lijsttrekker Frank Visser schriftelijke vragen gesteld. Ook heeft het CDA Delft het Manifest ‘Geen haat in de Raad’ meeondertekend. Samen met 119 andere CDA-lijsttrekkers vraagt onze lijsttrekker aandacht en inzet voor deze problematiek. Het CDA Delft zet in op een samenleving met: minder ik, meer wij. Minder schreeuwen, meer samenwerken. Een samenleving waar we omzien naar elkaar als goede buur, vrijwilliger of mantelzorger. Waar solidariteit en saamhorigheid geen ouderwetse waarden zijn, maar het fundament van een sterke samenleving. 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.