05 mei 2019

Makkelijker zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen dragen bij aan een duurzamer toekomst voor onze kinderen. Daarom moet het mensen makkelijk gemaakt worden deze panelen te plaatsen. Geen ellenlange toestemmingsprocedures meer. Maar eenvoudige regels.

De gemeente wil dat bewoners zonder omgevingsvergunning zonnepanelen kunnen plaatsen. Dat scheelt tijd en lange procedures. De plaatsingsregels uit 2012 worden daarom verruimd en vereenvoudigd. Een goed idee, vinden we als CDA. Duurzaamheid is belangrijk voor ons en onze kinderen. We hebben de verantwoordelijkheid om de wereld goed door te geven aan de volgende generaties. Rentmeesterschap noemen we dat.

Duidelijke criteria

Eenvoudiger regels helpen om sneller over te stappen naar duurzame energie. Het is dan wel belangrijk dat die regels goed te begrijpen zijn. Dat de criteria duidelijk zijn en voor iedereen geijk. Tegelijkertijd is dan ook belangrijk dat de regels gehandhaafd worden als er tegen de regels in zonnepanelen geplaatst worden. 

Betaalbaar

Het CDA is tevreden dat de gemeente zich zo positief inzet voor makkelijk te regelen duurzaamheid. Betaalbaarheid is daarbij wel belangrijk. Duurzaamheid mag niet leiden tot kosten voor mensen die hard werken en geen topinkomen verdienen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.