Ineke van Geenen

Gemeenteraadslid

Raadslid

Commissie Samenleving en Volkshuisvesting

 

Beroep:

Management Welzijn

 

Opleiding:

 

HBO-Maatschappelijk WerkVO-coaching en supervisieMaster Strategisch Management

 

Nevenfuncties:

Lid van de Woord en Communiegroep van de Adelbertkerk

Ik ben in 1957 aan de prof. Henketstraat in de Wippolder geboren in een gezin met zes meisjes. Na een verhuizing naar de Isaac da Costalaan heb ik op verschillende plekken in Delft gewoond, voornamelijk in de binnenstad.
Ook nu woon ik met mijn twee dochters en de katten Kiwi en Roosje in hartje stad. En ken dus de geneugten en de minder prettige kanten van het wonen in ons prachtige centrum.

Ik heb destijds voor een opleiding maatschappelijk werk gekozen, ingegeven door een katholiek gevoel van “zorg hebben voor een ander”. Later aangevuld met verschillende opleidingen waaronder een postacademische opleiding “strategisch management”.

In mijn werk houd ik me vooral bezig met de organisatie van de zorg en van het welzijnswerk. Het allerbelangrijkste wat ik daarbij in de afgelopen jaren heb geleerd is dat we ons altijd moeten realiseren dat patiënten gewoon mensen zijn met een hulp of zorgvraag.  
Zorgvragers daadwerkelijk van informatie en faciliteiten voorzien zodat ze - met hulp van anderen -hun zorg kunnen organiseren. Dat zie ik als een van de mooiste uitdagingen in mijn werk. Diezelfde energie en visie op zorg probeer ik als lokale politica bij de CDA-fractie in de Delftse gemeenteraad in de praktijk te brengen. 

 U kunt contact opnemen via Ineke via fractie@cdadelft.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.