Julia Kortenhorst

Kandidaat

Als studente ben ik tweënhalf jaar geleden richting Delft gekomen, nadat ik daarvoor altijd in Joure, Friesland, gewoond heb met mijn ouders en twee jongere broertjes. Vanuit Joure ben ik, na de basisschool, naar de middelbare school gegaan in Drachten om daar VWO te volgen en vervolgens heb ik de keuze gemaakt om een studie in Delft te doen. Toch zegt Delft mij meer dan alleen de universiteit. Mijn moeder heeft er vroeger in een aantal apotheken gewerkt en mijn vader heeft er gestudeerd en ook een deel van zijn jeugd doorgebracht, toen mijn grootvader er een huisartsenpraktijk had. Ik kende Delft dus al uit de vele verhalen en Delft blijkt nu uit mijn eigen ervaringen ook een mooie en diverse stad.

Nu studeer ik dus alweer tweënhalf jaar maritieme techniek aan de TU Delft, maar ik heb er helaas niet de hele tijd kunnen wonen. In het eerste jaar heb ik in Den Haag gewoond, maar dat beviel niet goed en na een half jaar min of meer onofficieel in Delft gewoond te hebben ben ik naar het Arthur van Schendelplein verhuisd in de Voorhof. Hier leid ik een simpel studentenbestaan, waarbij ik een lid ben bij de studenten turnvereniging Pegasus en een iets minder actief lid ben bij het studenten muziekgezelschap Krashna Musika. Ook reis ik nog bijna ieder weekend terug naar Friesland om daar in het Frysk Jeugd Orkest mijn steentje bij te dragen op de contrabas.

Zelf ben ik niet meer kerkelijk, maar ik vind de christelijke normen en waarden nog zeker wel erg waardevol. Dat is één van de gronden waarop ik voor het CDA gekozen heb. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.