Milène Junius

Milène is inmiddels oud-raadslid, want ze werd op 17 september 2015 geïnstalleerd als burgemeester van Hellevoetsluis.

 

Ik ben geboren en getogen in Delft. Mijn vader studeerde aan de TU en mijn moeder werkte in de verpleging. Delft leer je pas echt waarderen als je een tijdje weg bent geweest en na mijn studie aan de lerarenopleiding (Frans/Nederlands), heb ik zes jaar over de wereld getrokken (Azië, Afrika, Midden Oosten, VS). Een leerzame ervaring. Ik heb gezien hoe krachtig de mens is en dat gegeven pas ik graag toe in mijn politieke loopbaan.

Met het CDA Delft zet ik mij in voor een sterke samenleving waar iedereen bij hoort en een bruisende, veilige stad met zorg voor cultuur en natuur, een gezellige binnenstad en leefbare & zorgzame buurten. Goed bereikbaar met fiets, auto en OV en gemakkelijk parkeren. Met werk voor iedereen van kenniswerker tot barrista.  Ik zet mij in om goed te luisteren naar anderen, om te investeren in verbindingen en elkaar op te zoeken om Delft mooier te maken op een ´waardenvolle´ manier.

De komende jaren zal Delft het met minder geld moeten doen. Dus het komt niet van de overheid – het zal van de mensen zelf komen. Ik houd niet van de mentaliteit van de markt-ideologie van ´zoek het zelf maar uit´ en ik houd ook niet van de mentaliteit waarbij je alle problemen bij de overheid legt. Als CDA´er geloof ik in de kracht van de samenleving, van mensen die omzien naar elkaar. Dat geeft kansen in de zorg – de zorg weer terug naar de mensen, die samen bepalen wat nodig is. Ik wil meer ruimte voor burgers en ondernemers die samen aan de slag gaan zoals in Netwerk Binnenstad en het Ondernemersfonds.

Raadslid 2003-2010

Wethouder Economie, Vervoer, Spoorzone & Cultuur 2010-2014

Raadslid 2014-heden (Commissie EFB)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.