27 november 2018

Boswoningen op sportveld

Uit de Telegraaf:

Bouwplan komt door grondruil

Op de twee-nietgebruikte voetbalvelden bij het Haagse sportpark Madestein komt een klein woonwijkje met vijftig tot zestig boswoningen voor stedelingen die willen wonen in de natuur, maar wel vlakbij alle voorzieningen.

Dat blijkt uit de Nota van Uitgangspunten voor het gebied aan de Monsterseweg. Het CDA vreesde eerder al voor de woningenbouwplannen op de voormalige ADS-velden.

CDA-fractievertegenwoordiger Michel Rogier wilde gisteren kwijt dat het met de verdichting van Vroondaal juist belangrijk is om sportaccommodaties te behouden in plaats van weg te bestemmen. de partij hoopt op goed overleg vooraf met de sportclubs en de Commissie Loosduinen.

Volgens Rogier wordt het terrein op dit moment gebruikt als oefenveld door onder andere voetbalvereniging Madestein, GDA en sv Loosduinen. Die clubs barsten uit hun voegen en hebben extra velden nodig. Maar die ruimte is nu weggegeven als bouwgrond. Zonde". zo stelde Rogier eerder. Ook zag hij een probleem in het clubhuis van sv Loosduinen, pal naast de bouwgrond. ,,Daar zijn wel eens feestjes en toernooien en dan heb je de poppen aan het dansen. Exact de reden dat sv Loosduinen en GDA ooit verhuisd zijn."

De woningbouw is mogelijk vanwege een eerdere grondruil met ontwikkelaar BPD, voor sportvelden bij het Erasmusveld. De bedoeling is dat er in het bosrijke gebied luxe koopwoningen van hoge architectonische kwaliteit komen, met veel aandacht voor duurzaamheid, ecologie en natuurinclusief bouwen. De gemeente wil over een jaar de deal met BPD helemaal rond hebben, maar daarvoor is eerst wel een bestemmingsplanwijziging nodig. 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.