10 januari 2019

CDA is nog niet tevreden met veiligheid Leyweg

CDA'ers Kavish Partiman en Ismet Bingöl brachten in september een bezoek aan Winkelcentrum Leyweg. Ze spraken daar met bewoners en ondernemers, die zich zorg maakten over de onveilige sfeer in het winkelcentrum. Naar aanleiding van de zorgen van de bewoners en ondernemers heeft het CDA vragen gesteld aan het stadsbestuur, helaas is het stadsbestuur niet van plan hier iets mee te doen.

Ondanks de overlast die bewoners en ondernemers ervaren, laat het stadsbestuur weten geen cameratoezicht beschikbaar te stellen. Ondernemers kunnen gebruik maken van privaat cameratoezicht, stelt de gemeente. “Dit is geen oplossing”, aldus raadslid Partiman, “het is de taak van de gemeente om de veiligheid te garanderen. Te gek voor woorden dat ondernemers nu in de kosten worden gejaagd om in hun eigen veiligheid te voorzien.” 

Verder blijkt uit de antwoorden van het stadsbestuur dat er weliswaar één handhaver speciaal is vrijgemaakt voor het winkelcentrum aan de Leyweg, maar dat de handhaving niet verhoogd gaat worden, waar het CDA om had gevraagd. Ook was het CDA benieuwd naar de herinrichting van het winkelgebied, maar daar krijgt de fractie geen helder antwoord op. Partiman: “ Het lijkt alsof de gemeente niet bereid is dit gebied nieuw leven in te blazen, terwijl er enorm veel potentie zit in dit winkelcentrum. Dus hier blijven we met het CDA bovenop zitten!”  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.