24 januari 2019

Goed nieuws: drempels aan de Nieboerweg!

Al lange tijd is er sprake van een onveilige verkeerssituatie aan de Nieboerweg bij Duindorp. Nu gloort er licht aan de horizon, het stadsbestuur is na herhaalde vragen van het CDA Den Haag van plan verkeersdrempels te plaatsen.

Na verwijdering van het verkeerslicht in 2013 en een zebrapad enkele jaren geleden rijden auto’s aan de Nieboerweg veel te hard, veilig oversteken is daardoor onmogelijk, vooral voor schoolkinderen. De raadsleden Daniëlle Koster (CDA Den Haag) en René Oudshoorn (Hart voor Den Haag) zijn blij met de aangekondigde drempels.

Koster: “De gemeente beschouwde de situatie als veilig, maar van bewoners horen wij al jaren hele andere geluiden. Op weg naar school moeten veel kinderen de Nieboerweg oversteken, zeker tijdens de drukke ochtenduren is dat nu onverantwoord.” In 2013 was het CDA Den Haag al heel kritisch over de plannen om het zebrapad en het verkeerslicht op de Nieboerweg ter hoogte van de Zeezwaluwstraat te verwijderen. Koster: “Het is gebleken dat onze zorgen terecht waren, uit onderzoek blijkt nu dat zonder het stoplicht en het zebrapad auto’s te weinig worden afgeremd en daardoor veel te hard rijden.”

Eerder deelde het stadsbestuur de zorgen over de verkeersveiligheid niet. Op vragen van de partijen gaven zij aan dat de oversteekplaats op de Nieboerweg niet onveilig was. Dat schoot niet alleen in het verkeerde keelgat bij het CDA, ook René Oudshoorn van Hart voor Den Haag deelt de zorgen over de onveilige oversteekplaats: “Ik ben blij dat de wethouder nu toch naar de bewoners heeft geluisterd en heeft erkend dat de situatie onveilig was.” Oudshoorn: “De verkeersdrempels zullen automobilisten in het vervolg dwingen zich aan de maximumsnelheid van 50 km/uur te houden.”

@Artikel uit de Scheveningse Courant.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.