01 december 2018

Karsten Klein op plaats 3 voor Europa

Gisteren, 30 november, heeft het partijbestuur van het CDA de advieslijst voor het Europees Parlement vastgesteld waarop Karsten Klein als hoogste nieuwkomer op plaats drie staat.

De lijst voor het Europees Parlement wordt aangevoerd door mensen met Europese ervaring, en door nieuwe namen.  Het CDA heeft er voor gekozen om een lijst samen te stellen die heel Nederland in al haar facetten vertegenwoordigd.

Karsten Klein: “Ik ben erg vereerd met mijn plaats op de lijst. Het vertrouwen van het CDA versterkt mijn motivatie om mij in te zetten voor Nederland in Europa. Mijn ervaring als oud-wethouder in een internationale stad, als ook mijn achtergrond als zoon van Duitse ouders geboren en getogen op het platteland van Groningen, voeden mijn overtuiging voor de mogelijkheden en het belang van goede Europese samenwerking. Ik kijk er naar uit om hiermee aan de slag te gaan!”

CDA Den Haag voorzitter Wytske de Pater is blij met de advieslijst: “Het Haagse CDA-bestuur heeft zich sterk ingezet om Haagse kandidaten op de lijsten te krijgen. Met Karsten Klein op nummer 3 voor Europa, Michel Rogier op plaats 3 voor de Provinciale Staten en Cees Pluimgraaff op plaats 5 voor het waterschap zijn we daar goed in geslaagd. Wij vinden het belangrijk dat ook de stedelijke belangen goed behartigd worden.”

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.