18 oktober 2018

Maak het OV kindvriendelijker

De Haagse CDA-fractie roept het stadsbestuur op om het OV kindvriendelijker te maken. Het zijn vaak de kleine dingen die men ervan weerhoudt om de tram te pakken, het is de taak van de gemeente om die kleine drempels weg te nemen. Ook vraagt de fractie aandacht voor het ontbreken van afvalbakken op verschillende haltes.

De gemeente moet zoveel mogelijk mensen verleiden om het openbaar vervoer te pakken in plaats van de auto. Hier moeten we zo vroeg mogelijk mee beginnen, zodat het voor Haagse kinderen een vanzelfsprekendheid wordt om met het OV te reizen. Daarom moeten we het zo makkelijk mogelijk maken voor ouders en kinderen. CDA-woordvoerder Michel Rogier: “Ik heb het stadsbestuur opgeroepen om nog eens een keer na te gaan hoe we het OV kindvriendelijker kunnen maken, zo kan je bijvoorbeeld in de tram zelf geen kinderkaartje kopen. Deze optie moet snel toegevoegd worden, want als men nu van tevoren vergeet een kinderkaartje te kopen ben je opeens bijna het dubbele kwijt om met je kind te reizen.”

Waar ook veel OV-gebruikers tegen aanlopen is dat er op verschillende haltes geen prullenbak te bekennen is, waaronder de twee grote haltes Grote Markt en Spui. Het niet hebben van afvalbakken is vragen om afvaloverlast op de haltes. Ook dit is volgens de fractie heel makkelijk op lossen en maakt het toch net even iets aantrekkelijker om met het OV te reizen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.