06 september 2018

VACATURE: STAGIAIR(E) GEMEENTERAADSFRACTIE CDA DEN HAAG

Ben jij enthousiast, proactief en wil je van dichtbij meemaken hoe het eraan toegaat in de politiek? Kom dan stage lopen bij het CDA Den Haag!

Wat zijn je taken?
Als stagiair(e) werk je mee in de fractie en ondersteun je medewerkers, raadsleden en fractievertegenwoordigers in hun werkzaamheden. Zo ondersteun je in de inhoudelijke voorbereiding van debatten voor de wekelijkse commissievergaderingen en de periodieke raadsvergaderingen. Stel je schriftelijke vragen en moties op en gebruik je verschillende raadsinstrumenten om het college te controleren. Ook help je met de communicatie over jouw onderwerpen door het schrijven van persberichten en het plaatsen van social media berichten.

Wat maakt deze functie extra leuk?
Er passeren een veelvoud van onderwerpen de revue. Zo kan je in de ochtend bezig zijn met schriftelijke vragen over defecte straatverlichting in Loosduinen terwijl je in de middag een commissiedebat aan het voorbereiden bent over de aanpak van radicalisering. Ook krijg je veel vrijheid om zelf ideeën te bedenken en dit uit te werken. Je hebt veel contact met mensen: directe collega’s in de fractie, collega-medewerkers van andere partijen, raadsleden, ambtenaren op het stadhuis, CDA-leden, bedrijven, organisaties en mensen in de stad. En je werkt op een unieke werkplek in het hart van de politiek van de derde stad van Nederland.

Wat vragen wij?
Je bent proactief en vindt het leuk om zelfstandig dingen op te pakken. Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Bij voorkeur weet je hoe je op een laagdrempelige manier via social media een politieke boodschap over kan brengen door middel van filmpjes en illustraties. Je volgt op dit moment een HBO/WO opleiding die raakvlakken heeft met politiek. Je hebt geen 9-5 mentaliteit. Gezien de hectische en veeleisende werkomgeving is het geen probleem voor je dat werkdagen kunnen uitlopen. Bij voorkeur woon je in of ben je bekend met de stad Den Haag. Ten slotte heb je affiniteit met het CDA gedachtegoed.

Wat bieden wij?
Wij bieden jou een uitdagende stage bij een lokale politiek partij. Tijdens je stage krijg je veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. En de mogelijkheid om de tijdens je studie opgedane kennis in de praktijk toe te passen. In overleg is het mogelijk om deze stage te combineren met je afstudeeropdracht of een studieopdracht. We bieden je een stagevergoeding voor je werkzaamheden.

Is je interesse gewekt?
Ben je enthousiast over deze vacature? Stuur dan je sollicitatie, voorzien van motivatie en CV, uiterlijk 7 oktober naar cda@denhaag.nl. Voor vragen over deze stage kun je contact opnemen met Giel Kok, telefoon 06-45359742 of via giel.kok@denhaag.nl.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.