15 maart 2019

Wisseling van de wacht bij het CDA: Ismet Bingöl volgt Karsten Klein op in Haagse gemeenteraad

Vanavond heeft Karsten Klein na dertien jaar afscheid genomen van de Haagse gemeentepolitiek.  Karsten werd in 2006 gemeenteraadslid voor het CDA, was driemaal lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen en acht jaar wethouder met portefeuilles als jeugd, welzijn, zorg, economie en sport. Hij is nu nummer 3 op de CDA-lijst voor het Europees Parlement, en gaat al zijn tijd en aandacht steken in campagne daarvoor.

Zijn opvolger als derde raadslid voor het CDA, Ismet Bingöl, is sinds de verkiezingen van 2018 lid van de Haagse CDA-fractie, en woordvoerder op het gebied van zorg en onderwijs. Na bijna een jaar als fractievertegenwoordiger zitting te hebben gehad in commissievergaderingen, is hij vanavond officieel geïnstalleerd als gemeenteraadslid.

Ook voor Michel Rogier, vanaf 2010 gemeenteraadslid en het afgelopen jaar fractievertegenwoordiger, was vandaag de laatste dag bij de CDA-fractie. Hij staat op de lijst voor de Provinciale Staten. Na het vertrek van Karsten en Michel, bestaat de fractie naast Ismet uit fractievoorzitter Danielle Koster en Kavish Partiman.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.