Daniël de Groot

Fractievertegenwoordiger

Vanaf 2019 heb ik de eer de CDA fractie in Den Haag te vertegenwoordigen. Tijd voor een korte introductie, voor wie mij nog niet kent. Ik ben Daniël de Groot. Geboren in Den Haag, opgegroeid in Moerwijk en na mijn studie Planologie aan de Universiteit Utrecht weer teruggekomen in Den Haag. Hier werk ik inmiddels ruim 10 jaar voor de Rijksoverheid. Momenteel werk ik als senior adviseur bij de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Ik ben vooral actief in de Commissie Leefomgeving en voer het woord op o.a. de onderwerpen Mobiliteit, OV, Parkeren en Afval. Omdat ik samen met mijn vrouw en zoontje met veel plezier in Ypenburg woon, zal ik ook het stadsdeel Leidschenveen – Ypenburg met warme belangstelling volgen. Tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen was ik als secretaris van de programmacommissie nauw betrokken bij de totstandkoming van ons programma en ik probeer zo veel mogelijk van dit programma te realiseren!

Daniël de Groot

Fractievertegenwoordiger en woordvoerder Mobiliteit, MRDH, Dierenwelzijn, Afvalinzameling en -verwerking en stadsdeel/wijk Leidschenveen-Ypenburg en Zeeheldenkwartier.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.