Daniëlle Koster

Vice-fractievoorzitter / raadslid

Meedoen in de maatschappij door je talenten te gebruiken én iets terug doen voor de samenleving. Zo sta ik in het leven, net als mijn opa. Overdag was hij wever in een textielfabriek, ’s avonds stak hij turf om zijn gezin met negen kinderen beter te kunnen onderhouden. Een zwaar bestaan, maar toch vond hij tijd en energie om gezinnen die het nog slechter hadden te helpen.

Door het voorbeeld van mijn opa ben ik de politiek ingegaan.  Ik heb voor het CDA gekozen omdat ik me zeer thuis voel bij deze partij. Niet alleen vanwege de waarden en normen, maar juist ook vanwege het belang dat het CDA hecht aan je inzetten voor je medemens én je eigen verantwoordelijkheid nemen.

In het dagelijks leven ben ik beleidsmedewerker bij het CDA in de Tweede Kamer waar ik me inzet voor beter onderwijs. Want goed onderwijs is de sleutel  tot succes in je leven. Als eerste generatie in mijn familie die kon studeren weet ik daar alles van. Sinds 2014 zet ik me als raadslid in Den Haag in voor een leefbare stad. Voor een stad waar je als kind veilig kunt opgroeien. En een stad waar je prettig oud kunt worden.

Inwoners kunnen hier zelf veel aan doen. Dat moeten we nog meer stimuleren. Want, wie betrokken is bij zijn omgeving voelt zich hier ook meer verantwoordelijk voor. De speeltuin wordt dan jóuw speeltuin. De straat wordt dan jóuw straat.

Van Vogelwijk tot Schilderswijk, Hagenaars en Hagenezen weten zelf wat het beste is voor hun buurt. Ik ben zeer onder de indruk van al die mensen die ik heb ontmoet die zich onvermoeibaar voor hun straat, buurt of wijk inzetten.  Het is aan de gemeente om deze mensen, die zich met hart en ziel inzetten voor onze mooie stad aan zee, beter te ondersteunen.

Samen bereiken we meer!

Daniëlle Koster

Fractievoorzitter/raadslid en woordvoerder Veiligheid, Jeugd, Financiën, Scheveningen en Segbroek.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.