Ismet Bingöl

Raadslid

Ismet Bingöl is 19 april 2018 gestart als fractievertegenwoordiger en is sinds 13 februari 2019 raadslid. Hij woont al zo’n 40 jaar in de Schilderswijk en is al vanaf zijn jeugd betrokken bij het wel en wee in de wijk. Wat begon als tolken voor anderen groeide uit naar het opzetten van het nachtpreventieteam, de buurtvaders en het voorzitterschap van bewonersorganisatie de Paraplu. De Turkse ondernemer staat nu op nummer 10 van de CDA-kieslijst. “De Schilderswijk bloeit, er zijn hier 150 verschillende nationaliteiten en mensen kennen elkaar. Die harmonie vind ik prachtig.”

De familie Bingöl kwam in de jaren zeventig naar Nederland. Vader opende een eigen onderneming en Ismet doorliep het onderwijs. Vanwege zijn taalbeheersing wisten veel wijkgenoten hem te vinden voor hulp. ,,Ik kon moeilijk nee zeggen, was altijd bewogen. Mensen die de taal niet machtig waren, hielp ik met het invullen van formulieren en met tolken. Op een gegeven moment ging ik zelfs mee naar gesprekken met de huisarts!” Bingöl raakte al snel betrokken bij het bewonersoverleg met de gemeente. ,,Ik heb me ingezet voor veiligheid, bijvoorbeeld met het nachtpreventieteam. Van 12 uur tot een uur of 6 in de ochtend surveilleerden we door de wijk. We begonnen met vijf mensen en uiteindelijk liepen we met een team van tachtig man.’’

Bingöl is ondernemer in de Schilderswijk. Hij is getrouwd en heeft vier kinderen, waarvan er inmiddels twee studeren aan de universiteit. ,,Bij het CDA staan het gezin en de familie centraal. Dat trekt mij aan. De partij staat voor vrijheid van religie en goede normen en waarden. Ik wil mij nu vanuit het CDA inzetten voor de mensen in de Schilderwijk. Belangrijk is dat er meer woningen komen, want nu wachten mensen zo’n zeven jaar op een huis. Het CDA-plan om meer goedkope koopwoningen te bouwen vind ik heel goed. Het zorgt ervoor dat mensen in de wijk blijven en voor hun omgeving zorgen. Ook het parkeren in de wijk is een aandachtspunt. Familiebezoek is heel belangrijk in deze buurt. Dat moet wel kunnen en betaalbaar blijven.”

Raadslid en woordvoerder Onderwijs, MKB. Economie, Cultuur en wijken Schilderswijk en Transvaal. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.