Michel Rogier

Fractievertegenwoordiger

Dit is de website van Michel Rogier, fractievertegenwoordiger van CDA Den Haag

Al jaren maak ik mij in de gemeenteraad hard voor een mooi Den Haag. Met prachtige portefeuilles als mobiliteit, bereikbaarheid en openbaar vervoer kan ik echt wat betekenen voor de mensen in mijn stad. Na de verkiezingen in maart wil ik me in de provincie op grotere schaal bezig houden met deze onderwerpen. Mijn ervaring en enthousiasme neem ik mee naar de Provinciale Staten, zo kan ik mijn bijdrage leveren aan een bereikbare provincie! Massa‚Äôs mensen reizen dagelijks Den Haag in en uit, dat geldt ook voor andere steden zoals Rotterdam, hoe zorgen we ervoor dat dit zo soepel mogelijk verloopt? Daar wil ik me voor inzetten! Voor Zuid-Holland, een gebied met zowel grote steden als landelijke gebieden, is het heel belangrijk dat het openbaar vervoer goed functioneert. Het OV-netwerk van steden moet goed aansluiten op de rest van de provincie.  

Zuid-Holland heeft meer dan 3,5 miljoen inwoners. Die willen niet alleen onbekommerd kunnen reizen, maar ook plezierig wonen. Voor veel mensen is het lastig om een geschikte woonruimte te vinden, de woningmarkt zit in de nasleep van de crisis compleet op slot. Gelukkig dringt de ernst van de situatie langzaam door en wordt er steeds meer gebouwd, maar we zijn er nog lang niet. Mensen die vanuit de sociale huursector willen doorstromen, kunnen moeilijk een nieuwe woning vinden en blijven daardoor te lang scheefwonen. We moeten daarom de komende tijd investeren in huizen voor middeninkomens om de doorstroom te bevorderen. De goedkope huurwoningen komen zo beschikbaar voor de mensen die afhankelijk zijn van de sociale sector.

Kortom, er zijn genoeg uitdagingen in onze provincie en ik kijk er naar uit om de komende vier jaar mee te werken aan oplossingen waar iedereen van Den Haag tot Leerdam, van Goeree-Overflakkee tot Hillegom, iets aan heeft! Kan ik 20 maart rekenen op uw steun?!

Michel Rogier #3 Provinciale Staten

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.