01 november 2018

CDA-er Michel Rogier: Betrek investeerders bij OV projecten

Om meer geld beschikbaar te krijgen voor Openbaar Vervoersprojecten dient CDA-er Michel Rogier dit weekend tijdens het Partijcongres van het CDA in Groningen een resolutie in. In deze resolutie roept hij de Tweede Kamerfractie op om in gesprek te gaan met institutionele beleggers, om met hen de mogelijkheden te verkennen voor investeringen in OV-projecten in met name de Randstad.

De Randstad slibt steeds meer dicht en investeringen in hoogwaardige OV-rail en P+R voorzieningen zijn hard nodig om de bereikbaarheid en leefbaarheid in dit gebied te kunnen garanderen.
Michel Rogier: “Met dergelijke investeringen zijn miljarden gemoeid. Dergelijke bedragen zijn niet zomaar beschikbaar vanuit het Rijk, terwijl institutionele beleggers zoals pensioenfondsen veel geld in kas hebben en wellicht bereid zijn om dit te investeren in kansrijke OV-projecten.”

Niet ieder project zal zomaar in aanmerking komen. Dergelijke investeringsmaatschappijen zullen garanties willen hebben voor wat betreft de exploitatie.
“Op basis van een goede OV-visie is er politiek draagvlak voor de lange termijn en is er een voorspelbaar verdienmodel te berekenen, waardoor er relatief weinig risico voor institutionele beleggers is. Steden zoals Rotterdam, maar ook de provincie Zuid Holland, hebben een vastgestelde OV-visie. Dit kan aantrekkelijk zijn voor investeerders. Met mijn resolutie roep ik de CDA Tweede Kamerfractie op om met hen hiervoor de mogelijkheden te verkennen,” aldus Michel Rogier.

Michel Rogier is woordvoerder Mobiliteit van het CDA Den Haag en kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2019.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.