19 augustus 2019

De Scheveningse kust hoort bij de Noordzee-fietsroute

De Scheveningse duinen, een prachtig gebied om te fietsen. Vreemd genoeg laat de Noordzee-fietsroute de kustplaats links liggen: de kust van Scheveningen is niet opgenomen in deze fietsroute, die van de Belgische tot en met de Deense kust loopt. Fractievertegenwoordiger Daniël de Groot vindt dit een vreemde situatie en ondervraagt het stadsbestuur.

“Waarom is zo’n mooi stuk van deze badplaats niet in de route opgenomen?” wil De Groot weten. Hij vindt het een gemiste kans dat fietsers van de Noordzeeroute nu grote delen van Scheveningen voorbijgaan. Er is eerder al veel te doen geweest over aanpassingen van de omgeving van het Zwarte Pad, waardoor de badplaats makkelijker op de route zou kunnen worden aangesloten.

Het CDA Den Haag heeft in 2012 al gepleit voor een fietspad tussen het Zwarte Pad en de Noordzeeroute. De gemeente gaf toen ook aan dit een goed idee te vinden. Drie jaar later kwam het nog eens aan de orde en was het stadsbestuur positief. Tot nog toe is er helaas niks gebeurd.  “Waarom het zo lang moet duren, is mij een raadsel”, zegt De Groot.

De Groot heeft de gemeente nog eens gevraagd welke praktische bezwaren de verbinding tussen Scheveningen en de Noordzee-fietsroute in de weg staan. Het CDA Den Haag hoopt zo het stadsbestuur te overtuigen om Scheveningen te laten opnemen in de kustroute.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.