10 juni 2021

Drie strandpaviljoens die het hele jaar open kunnen

Versterk de horeca en de aantrekkingskracht van Scheveningen Bad.  Door drie strandpaviljoens die het hele jaar open kunnen. Onze Cees Pluimgraaff werkt daar al jaren hard aan. Lees zijn motie hier: 

Amendement: Sta drie jaarrondexploitaties toe op Scheveningen Bad
Indiener: Cees Pluimgraaff

De raad van de gemeente Den Haag, in vergadering bijeen op 10 juni 2021, ter bespreking van het voorstel van het college inzake uitbreiding jaarrondexploitatie strandpaviljoens (RIS308471).

Constaterende dat:

  • Op veel plekken langs de Nederlandse kust jaarrondexploitaties van strandpaviljoens zijn toegestaan, waaronder in Noord-Holland, Zeeland, Katwijk en Noordwijk, maar nog niet op Scheveningen Bad, de kuststrook tussen grofweg Carlton Beach en Sealife.

Overwegende dat:

  • Jaarrondexploitaties voor de horeca op Scheveningen Bad het toerisme, de uitstraling en het uitgaansgebied zouden kunnen versterken;
  • Op het toestaan van jaarrondexploitaties van strandpaviljoens de randvoorwaarden zoals geformuleerd in het raadsvoorstel van toepassing zijn.

Besluit om:

  • Aan het einde van artikel I toe te voegen: en daarnaast op Scheveningen Bad drie jaarrondexploitaties voor strandpaviljoens toe te staan.


Cees Pluimgraaff
CDA Den Haag

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.