04 oktober 2021

GEEN COFFEESHOP AAN DE OUDE HAAGWEG

Zet een definitieve streep door de vestiging van een coffeeshop aan de Oude Haagweg 263A in Loosduinen. Dat is de ondubbelzinnige boodschap van de motie die CDA Den Haag en Hart voor Den Haag / Groep de Mos zullen indienen tijdens de raadsvergadering van aanstaande donderdag. Vorige maand sprak de commissie Bestuur over het coffeeshopbeleid in Den Haag.

“Dit moet de gemeente daar hoe dan ook niet toestaan”, zeggen Haagse gemeenteraadsleden Kavish Partiman (CDA) en Arjen Dubbelaar (Hart voor Den Haag / Groep de Mos). “Hier is geen draagvlak voor in Loosduinen!”

De motie tegen de komst van een coffeeshop op en nabij de Oude Haagweg 263A vormt het sluitstuk van een hoogopgelopen discussie in Loosduinen. Het Wijkberaad Nieuw-Waldeck startte een petitie tegen de verplaatsing van een coffeeshop naar een locatie zo dicht in de buurt van scholen, speelplaatsen en instellingen voor de geestelijke gezondheidszorg. Maar liefst 1646 mensen hebben inmiddels hun handtekening gezet onder het protest.

Het CDA Den Haag, dat de petitie al in een vroeg stadium ondertekende, was, is en blijft tegen de komst van een coffeeshop in Loosduinen. “Draagvlak is de cruciale voorwaarde voor verplaatsing van een coffeeshop en dat ontbreekt hier volledig” zegt CDA-fractievoorzitter Kavish Partiman. “De overlast van coffeeshops elders in Den Haag moet je niet verplaatsen, maar keihard aanpakken. Strikt en intensief handhaven dus”.

Hart voor Den Haag/Groep de Mos is ook een uitgesproken tegenstander van de vestiging van een coffeeshop aan de Oude Haagweg 263A. “Het is een ingewikkelde mix van tegenstrijdige belangen. Steeds minder coffeeshops zorgen voor nog meer klanten bij de overgebleven coffeeshops en dat zorgt weer voor overlast. De Oude Haagweg is geen geschikte locatie, hier ontbreekt overduidelijk het draagvlak, dat vinden wij heel belangrijk. Mijn aangenomen motie voor een afhaalloket wordt wel breed gedragen door de gemeenteraad. Het is aan de burgemeester om hier een geschikte locatie bij te zoeken.”

Facebook

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.